RSS
Hírek

A hónap témája 2017. január: Az önzetlen segítő

2017-01-13

A hónap témája 2017. január: Az önzetlen segítőA kép illusztráció

A hónap igéje

„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.”
(2Kor 9,6)

A hónap gondolata

Ezt az igét hajlamosak vagyunk az anyagiakra vonatkoztatni. Persze tudjuk jól, hogy a segítségnyújtásnak ennél sokkal többféle módja van. Életünkben két dolgot fontolunk meg leginkább nap mint nap: mire adunk, kire szánunk az időnkből, illetve a pénzünkből. Két olyan érzékeny területről van szó, amelyekkel egyébként sokszor a leghathatósabban támogathatunk másokat. Ugyanakkor állandóan szembesülünk azzal, hogy csak nagyon végesen állnak rendelkezésünkre.

Istenkapcsolatunk építésében is szükséges bölcsen gazdálkodnunk velük, különösen az oda szánt időnk tekintetében. Tapasztalhatjuk, ahogy a fenti ige bebizonyosodik: minél több időt töltünk az Úrral, annál több áldás származik belőle, s annál gyümölcsözőbbek lehetünk, mások javára is. Hasonlóan működik e javaink felhasználása az emberek támogatása terén is. A kettő közül talán az idő a kényesebb terület. Rajtakaphatjuk magunkat, hogy ha van is bennünk segítő szándék és tervek, de kifutunk az időnkből, inkább a pénztárcánkhoz nyúlunk, hogy mégiscsak tegyünk valamit.

Hasznos lehet átgondolnunk kezelésüket, ha el tudjuk fogadni, hogy mindkettőt Isten jóvoltából és valójában tőle kapjuk. Ő az, aki önként értünk adta magát, önérdek nélkül. Akinek korlátlan idő- és erőforrásai számunkra mindig elérhetőek.

A hónap kérdései

Mennyire vagyunk készek időnket vagy pénzünket adni mások segítésére?
Melyiket inkább?
Mire késztet bennünket a gondolat, hogy Isten ideje, erőforrásai bármikor hozzáférhetőek számunkra?

A hónap imája

Atyánk, elismerjük, mindenünk tőled van. Taníts minket úgy adni és úgy vetni, ahogyan te vezetsz bennünket. Ámen.

Forrás: www.baptist.hu

www.baptistakoszeg.hu