RSS
Hírek

A hónap témája 2016. szeptember: Értékünk az ismeret és a megértés

2016-09-13

A hónap igéje

„Bölcsesség építi a házat, értelem szilárdítja meg, és ismeret tölti meg a szobákat mindenféle drága és kedves értékkel.” (Péld 23,3-4)

A hónap gondolata

Azt gondolhatnánk, hogy a mai társadalomban háttérbe szorult a tudásalapú minősítés, és azok kerülnek reflektorfénybe, kiemelt helyekre, akik jól „el tudják adni” magukat. Ez részben igaz, és legtöbbször csak ideig-óráig működtethető. Figyeljük meg azokat, akik hosszú távon megbecsültséget élveznek: ők valódi szakértői az adott témának. Mélyedjünk el abban, amivel foglalkozunk, soha ne elégedjünk meg a felületességgel. Különösen legyen igaz ez, ha Isten dolgaival foglalatoskodunk.

Tudatosan mélyítsük ismereteinket a bibliai kijelentésekkel kapcsolatosan, kössük össze azokat a mindennapokban fellelhető információkkal, legyünk naprakészek a társadalmi folyamatokat illetően. Legyenek értékes gondolataink, megoldásaink, válaszaink önmagunk, családunk, illetve a környezetünkben élő emberek számára.

A hónap kérdései

Elmondhatják-e rólam a környezetemben élők, hogy munkámban az egyik legkiválóbb szakember vagyok (legyen szó bármilyen foglalkozásról)? Tudok-e értéket vinni mindazokba a tevékenységekbe, amelyekkel foglalkozom, vagy csak „letudni” akarom azokat? Hogyan képzem magam nap mint nap? Milyen területeken rendelkezem naprakész információkkal, és melyek azok, ahol még fejlődnöm kell? Mit teszek konkrétan ezért a fejlődésért?

A hónap imája

Uram, kérlek figyelmeztess mindig, hogy melyek azok a területek, ahol fejlődnöm, változnom kell. Segíts, hogy kiválóságra törekedjek az élet minden területén, hogy ne kelljen szégyenkezned miattam! Ámen.

Forrás: www.baptist.hu

www.baptistakoszeg.hu