RSS
Hírek

2014: az együttműködés éve

2014-01-01

A 2014. év legyen az együttműködés éve. 2013 után, amikor a hitelesség éve volt, most a kapcsolataink és összefogásunk megerősítésére helyezzük a hangsúlyt.

Szüleim és nagyszüleim elbeszélésében mindig megkapó részlet volt a régi hívők, gyülekezetek összefogása. Az éjszakákba nyúló lelkes együttlétek, a szekéren, énekelve  megtett oda-vissza utak. Elődeink hitelességét adta mindez, s az Evangéliumét, melyet sokféleképpen hirdettek. Mai életünk sodrása, tempója és az önzést munkáló sokféle versenyhelyzet ellene hat annak, hogy együttműködjünk. Igaz ez a személyes, a családi, a gyülekezeti, de szélesebb közösségi életünkben is.

Legyünk mások! Együtt működik a család, a gyülekezet, a baptista közösség és az intézményrendszer sok-sok része is. Ez nem politikai jelszó, hanem az Isten akaratának a valósága. A szülők őszinte, Isten és egymás kölcsönös tiszteletén alapuló együttműködése boldog családi életet eredményezhet!  A közeli (vagy távoli) gyülekezetek együttműködése erőteljes, hiteles szolgálatokat alapozhat meg! A gyülekezetek és a szociális intézmények együttműködése rászorulók (örök)sorsán változtathat! A gyülekezetek és az oktatási intézmények együttműködése jövő generációk életét határozhatja meg! Igen, az összefogásnak sok akadálya, buktatója van. Különbözőek vagyunk, más „életszakaszban” lehetünk, hibáink, sebeink akadályokat képezhetnek. De látnunk kell: Nincs más alternatíva. Ez az Isten gondolata: EGYÜTTMŰKÖDÉS!

Az év igeverse: „…hite együttműködött cselekedeteivel, és cselekedeteiből lett teljessé a hite.” Jakab 2,22

Papp János egyházelnök, 2013. december 29. vasárnap

www.baptistakoszeg.hu