RSS
Hírek

A hónap témája 2014. október: az egyház

2014-10-01

Október a reformáció hónapja, amikor az egyháznak nem csupán emlékeznie kell, hanem még inkább önmagával kell foglalkoznia, hogy azért és úgy él-e, amire hivatott. Billy Graham amerikai evangélista egyszerűen fogalmaz: „Az egyház azokért van, akik még nem tartoznak az egyházhoz.

Egy másik gondolata így hangzik a hívőkről, az egyházról: „Mi vagyunk a Biblia, amit a világ olvas, mi vagyunk a hit, amire a világnak szüksége van, mi vagyunk a prédikáció, amire a világ figyel.” Évszázadok óta felismerték annak igazságát, hogy az egyháznak mindig meg kell újulnia. Ecclesia semper reformanda est.

Az egyház megújulásának, változásának középpontjában viszont elsősorban nem a liturgia, nem a hitvallás, nem a szokások állnak, hanem maga az ember, az ember megváltozása. Az egyház feladata és küldetése, hogy úgy mutassa be és tanítsa a Jézus Krisztus-i hitet, hogy az ösztönzőleg hasson, fejlődést segítsen, egészséges személyiséget és jellemet építsen, igazságot és szeretetet erősítsen. Mert az egyháznak egy jobb emberiség, egy nagyszerűbb jövő építésén kell dolgoznia. Aki hívő, ezért küzd, ezért dolgozik.

A hónap témájához kapcsolódó videó és cikkek:
2014. október: az egyház

www.baptistakoszeg.hu