Blog
RSS

Pünkösd ma!

2015-05-21

Valaki azt mondta, hogy Isten nagyon szereti az átlagembereket, mert belőlük teremtett a legtöbbet! Mi valamennyien átlagemberek vagyunk! A pünkösd üzenete, hogy a Szentlélek különlegessé tudja tenni az átlagembereket!

pentecosti-kosmos.jpg

A pünkösdi események egyik kiemelt szereplője Péter, aki édesapja vállalkozását vitte tovább. Kemény munkája volt. Halászott tűző napsütésben, viharos hullámok között és a sötét éjszakában is. Vagy fogott valamit, vagy nem. A siker nem volt garantálva. Átélte a kudarcokat és a jobb napokat, mint minden átlagember.

Jézussal való találkozása előtt monoton és szürke volt az élete, de egyszer jött a változás! Megtért és Jézus követője lett! Pünkösdkor a prédikációja óriási erővel szólalt meg. Átlagemberként indult, de a Szentlélek különlegessé tette. Kedves olvasó, te is ezen a folyamaton mész végig! 

Jézus ezt tanította: „Ha szerettek engem, megtartjátok az én parancsolataimat, én pedig kérni fogom az Atyát, és másik Pártfogót ad nektek, hogy veletek legyen mindörökké: az igazság Lelkét, akit a világ nem kaphat meg, mert nem látja őt, nem is ismeri; ti azonban ismeritek őt, mert nálatok lakik, sőt bennetek lesz.” (Jn 14,15–17)

A Szentlélek nem mindenkiben van jelen. A világ nem kaphatja, csak azok az emberek, akik megtérnek Jézus Krisztushoz, és így új emberré válnak! Már nem átlagemberek, hanem Isten gyermekei. Péter a pünkösdi prédikációjában erről beszél: „Térjetek meg, és keresztelkedjetek meg valamennyien Jézus Krisztus nevében, bűneitek bocsánatára, és megkapjátok a Szentlélek ajándékát.” (ApCsel 2,38) Sokan teszik fel ezt a kérdést: Miből kell megtérni, mi a bűn?

Alapvető bűn az, hogy valaki még nem adta át az életét Jézusnak! Ennél nagyobb bűnt nem tud valaki elkövetni, mint azt, hogy ebben az állapotban marad. Persze az is bűn, ha Isten kér valamit, és nem teszszük, vagy fordítva, Isten megtilt valamit, és megtesszük. Ezekből is meg kell térni. Jézus ígérete ma is aktuális. Kiárasztja Lelkét, hogy a szürke életből színes és izgalmas, szolgáló élet legyen. Meg lehet térni és megkapni a Szentlélek ajándékát! Az átlagemberek különleges emberekké válnak, mert a Szentlélek rajtuk keresztül olyan dolgokat tesz, amelyekre nem lennének képesek.

A Lélek ajándékai a karizmák, működésük nem más, mint a Szentlélek munkája bennünk és rajtunk keresztül. Ezek az ajándékok nem szűntek meg, sőt kérhetjük, igényelhetjük őket! Akik kapják a Lélek ajándékát, azoknak engedni kell, hadd működjön! Ebben a démonizált világban legalább annyira szükség van a Lélek ajándékaira, mint az egyház korai szakaszában. A győzelmes egyház és a győzelmes hívő ember a Lélek erejével szolgál!

A világba beleolvadó egyház és a Szentlélek munkáját elutasító ember pedig a saját erejéből próbál jó dolgokat tenni. Óriási a különbség! Mindenki eldöntheti, hogy szürke, erőlködő életet akar élni, vagy Jézus Krisztus által Szentlélekkel teljes, izgalmas életet. Pünkösd ma is valóságos!
Imádkoztál már azért, hogy Isten tisztítsa meg az életedet, és töltsön be teljesen Lelkével?
Tedd ezt meg még ma!

Forrás: www.baptist.hu

Megjegyzés beküldése

Név
Szöveg:
CAPTCHA Image

www.baptistakoszeg.hu