Blog
RSS

„Ezt a Bibliát én is olvasni akarom!”

2015-05-31

Ilyen, és ehhez hasonló felkiáltásokkal találkoztam az elmúlt hónapokban, mikor kísérleti jelleggel egy-egy fiatal kezébe adtam a frissen megjelent új magyarázatos Bibliát.

060.JPG

„Elmegy a kedvem.” „Nem értem.” „Nem találom.”  Hangoztak korábban a leggyakoribb indokok a Biblia olvasásával kapcsolatban.

Ezeket igyekezett orvosolni két újságíró-teológus, Philip Yancey és szerzőtársa, Tim Stafford, akik egy színes bibliaolvasó programot állítottak össze, ami magyarul is megjelenhetett a Harmat Kiadó és a Veritas Kiadó gondozásában.

A céljuk az volt, hogy kedvet csináljanak a Szentírás rendszeres olvasásához, és áthidalják a kulturális szakadékot a mai olvasók és a Biblia évezredekkel ezelőtt íródott könyvei között.

A fiatalok többségének a különböző vezérfonalak tetszettek meg. Egy lány például azonnal abba a kéthetes programba fogott, aminek a címe: „nők a Bibliában”; egy érdeklődő, Istenben még nem hívő barátommal pedig a „Két héten át arról, mit jelent kereszténnyé válni” sorozatot kezdtük el olvasni, és nagyon izgalmas beszélgetéseink voltak, miközben Istenhez is közeledtünk.

Kiváló ajándék ötlet, bátran ajánlom mindenkinek!

Olvass bele a magyarázatos Bibliába: www.magyarazatosbiblia.hu

Forrás: www.baptist.hu

Megjegyzés beküldése

Név
Szöveg:
CAPTCHA Image

www.baptistakoszeg.hu